• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR

VERKOOP TOURNÉE ANTWERPEN-BIER LEVERT 15.308 EURO OP VOOR VZW BERREFONDS

TOURNÉE ANTWERPEN: UNIEKE SAMENWERKING TUSSEN DELHAIZE, STAD ANTWERPEN EN DE ANTWERPSE BROUW COMPAGNIE VOOR HET GOEDE DOEL

Antwerpen – Na een jaar verkoop van het Tournée Antwerpen-bier maakt Delhaize vandaag de opbrengst van deze actie bekend. Maar liefst 15.308 clips van dit lekkere bier werden verkocht in de Delhaizewinkels in de Antwerpse regio. 15 medewerkers en 20 klanten van Delhaize kregen vorig jaar de unieke kans om dit gloednieuwe bier te brouwen. Niet zomaar bier, maar bier dat Delhaize verkocht heeft ten voordele van het Berrefonds, dat ouders steunt bij het verlies van hun kind. Delhaize zal 15.308 euro aan dit goede doel schenken.

Delhaize, Stad Antwerpen en de Antwerpse Brouw Compagnie sloegen een jaar geleden de handen in elkaar om een gloednieuw bier te creëren. Samen met 15 medewerkers en 20 klanten van Delhaize brouwden ze het lokale bier Tournée Antwerpen. De uitverkorenen bepaalden samen met de Antwerpse Brouw Compagnie de smaak van het bier dat Delhaize gedurende een jaar heeft verkocht in zijn Antwerpse winkels.
Schepen voor Middenstand Koen Kennis: ‘Ik ben hier van bij de start bij betrokken geweest, en daar ben ik best trots op. Niet alleen omdat de stad samen met Delhaize en de Antwerpse Brouw Company een nieuw speciaalbier brouwden, maar ook omdat we hiermee ook een goed doel kunnen steunen.’

Mooie opbrengst

Een jaar na de lancering wordt de actie afgesloten. Maar liefst 15.308 clips (4 flesjes) werden aan de man of vrouw gebracht. Dat wil zeggen dat Delhaize een cheque van maar liefst 15.308 euro overhandigt aan het Berrefonds.
“Dankzij acties zoals deze van Delhaize in samenwerking met Stad Antwerpen kunnen we jaarlijks meer dan 1000 ouderparen ondersteunen bij het verlies van hun baby of opgroeiend kind. Via onder andere het gratis schenken van herinnerings- en koesterkoffers proberen we ouders in hun verdriet bij te staan. We zijn dan ook trots dat onze organisatie ondersteund wordt door deze mooie actie en we zijn dan ook heel blij met de opbrengst die we zullen gebruiken voor onze dagelijkse werking. In december zullen er opnieuw 2000 koffertjes geproduceerd worden om ouders te begeleiden bij deze moeilijke momenten. Het Berrefonds zal deze gift graag gebruiken om deze grote kost te betalen.”, zegt Christine Vandenhole, oprichtster van het Berrefonds.

Unieke samenwerking tussen klanten en medewerkers

Nooit eerder liet een supermarkt in België bier brouwen waarvan de smaak werd bepaald door haar klanten. Dankzij het organiseren van een wedstrijd om brouwer voor één dag te worden, kregen enkele klanten en medewerkers de unieke kans om deel te nemen aan dit project. “Wanneer Delhaize ons contacteerde met de vraag of we dit project mee wilden ondersteunen, waren we onmiddellijk enthousiast. Als onafhankelijke Antwerpse brouwerij zetten we onze schouders graag mee onder een lokaal goed doel. Het feit dat we dit samen brouwen met bierliefhebbers is een unieke ervaring!” zegt Johan Van Dyck van de Antwerpse Brouw Compagnie.

Het Berrefonds

Met dit soort van projecten wil Delhaize ook een rol spelen in het ondersteunen van organisaties die mensen hulp en ondersteuning bieden in moeilijke tijden, het Berrefonds is zo een organisatie. Hun missie: steun bieden aan ouders die een kindje hebben verloren. Zij bieden ondermeer een herinneringsdoos, koesterkoffer, praatgoepen en goede nazorg om de ouders zo goed als mogelijk te ondersteunen tijdens die moeilijke periode. Sinds kort werkt het Berrefonds ook aan een aanbod voor ouders die heel plots hun kind moeten afgeven dat al wat ouder is. Dit alles doen ze door verschillende projecten uit te werken waarin het koesteren van een kindje centraal staat.

Contact

Roel Dekelver
External Communications Manager Delhaize België
rdekelver@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 84 51

Karima Ghozzi
Communications Manager Delhaize België
kghozzi@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 83 16

Delhaize Le Lion / De Leeuw

Eind februari 2019 telde het netwerk van Delhaize Le Lion / De Leeuw 777 winkels in verschillende formules (supermarkten Delhaize, AD Delhaize, Proxy Delhaize, Shop&Go en Fresh Atelier) in België en Luxemburg om een unieke winkelervaring en een kwaliteitsvolle service te kunnen aanbieden. De klanten kunnen ook online hun boodschappen doen via www.delhaize.be, zowel via pick-up points als homedelivery. Delhaize biedt een ruim assortiment aan met meer dan 20.000 kwaliteitsvolle producten tegen competitieve prijzen. Dankzij zijn 8 huismerken (365, Delhaize, Taste of Inspirations, Delhaize Bio, Delhaize Extra, Delhaize Eco, Delhaize No gluten & Delhaize Veggie) kan Delhaize aan alle noden van de klant beantwoorden. Delhaize België, dat in 2018 een omzet verwezenlijkte van meer dan 5 miljard euro en in België een marktaandeel had van 24%*, telt meer dan 32.000 medewerkers. Delhaize Le Lion / De Leeuw maakt deel uit van Ahold Delhaize, een mondiale retailgroep die actief is in 9 landen en ongeveer 372.000 werknemers telt. Het netwerk van Ahold Delhaize telt ruim 6.769 winkels waar meer dan 50 miljoen klanten elke week over de vloer komen. *Bron AC Nielsen

Als eerste de laatste info, dagelijks nieuwe ideeën, recepten en video’s? Ga naar www.delhaize.be of volg Delhaize op Facebook, YouTube, Pinterest of Instagram.

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst